Saturday, July 25, 2009

MESYUARAT GURU KE 2

Mesyuarat kali ke 2 untuk tahun ini sedang berlangsung di Bilik Mesyuarat bermula jam 8.30 pagi. Mesyuarat dipenuhi dengan pelbagai agenda - sesi muhasabah diri berkaitan INTEGRITI, mengesahkan minit mesyuarat lalu, laporan PK Akademik, laporan PKHEM, laporan PKKOKO . Satu sesi taklimat oleh Lembaga Tabung Haji untuk makluman staf SM3KB turut diadakan. Semasa sesi makan, acara potong kek untuk guru-guru kelahiran bulan Julai telah diraikan. Satu slot ringkas melibatkan pengurusan Sekolah Bestari turut disampaikan oleh GPB. Antaran pesanan untuk makluman & tindakan semua guru ialah :
1. Email guru - akan dipamerkan di papan kenyataan, bilik guru dan kelas-kelas. Kepada yang belum ada email, diminta segera membuat akaun email. Para guru disarankan untuk mula menggunakan email dalam P&P dengan memberi dan menyemak tugasan pelajar sebagai salah satu item dalam KPI SSQS.
2. Masih ramai Ketua Panitia Mata Pelajaran & Penasihat Kelab / Persatuan / Unit Uniform yang belum ada email.
3. Sambungan kursus membina blog yang tertangguh akan diteruskan mulai bulan Ogos, walaupun melibatkan bulan puasa. Guru-guru yang belum menghadiri kursus sesi 1 dan guru-guru baru akan dipanggil semula sebelum boleh menghadiri kursus sesi 2 - pembinaan blog.
4. Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) telah dipasang dan wakil syarikat sedang mengemaskini maklumat dalam sistem. Para guru diminta bersedia untuk dipanggil menghadiri latihan yang perlu diselesaikan sebelum akhir September 2009.Mesyuarat berakhir pada jam 2.30 petang.

No comments: